Hverdagens magi

Faaborgegnens Efterskole er baseret på Grundtvig og Kolds skolesyn tilsat det 21. århundredes tanker og pædagogik. Læs mere om livet på FAAE
FAAE Glow

WeMe

Jeg er fordi vi er

For os handler det at holde skole også om at lære eleverne – dig – om det bedste i deres liv. At lære dig at leve i nuet med nysgerrighed efter morgendagen, og at det er umagen værd at gøre sig umage med sit liv.

På Faaborgegnens Efterskole tror vi på, at der i de fleste mennesker eksisterer en dybere liggende længsel efter forpligtende fællesskaber. På trods af jagten på det perfekte, på trods af alle valgmulighederne har vi alle brug for et sted, som holder os fast.

Et sted, hvor vi oplever en sammenhæng, og et sted hvor vi står til regnskab overfor andre end os selv. JEG bliver MIG sammen med DIG – jeg er, fordi vi er. Heldigvis er Palle ikke alene i verden. Heldigvis er ingen af os alene i verden. Heldigvis er vores væren-i-verden en væren-i-verden-sammen-med-andre

Derfor er fortællingen om Faaborgegnens Efterskole, også fortællingen om altid at møde mennesker med det glimt i øjet, der siger; hvorfor er du så dejlig? At mødet med og forståelsen af et andet menneske altid bør starte med at søge det dejlige og det særlige. Det smukke, der sommetider lander i øjets himmelskær er ikke det, der kan måles og vejes, men netop det der sker, når vi i stedet for at lede efter svar og mærke efter inden i os selv, minder hinanden om også at flytte blikket fra vores indre mod det samfund, som vi er en del af.

 

efterskole skaber veninder for livet
3 elever fra faae

Glød og engagement

Vi vil gerne lade eleverne møde voksne, der videregiver glæde og giver dem en tro på, at det går an at leve og får dem til at tro på deres egne muligheder. At kunne finde eleverne, hvor de er, for at lære dem at lære i en treenighed af fantasi, nysgerrighed og undren.

Det handler om glød, for kun ved at møde eleverne med glød og engagement kan vi give dem mulighed for at træde ind i et rum, der større end noget de måske nogensinde har oplevet.

Humoren og latteren er en vigtig del af hverdagens magi på Faaborgegnens. Vi tror på vigtigheden af at kunne le og grine med hinanden, for livet på en efterskole også byder på tårer og smerte, men kan man le sammen, kan man også græde sammen.

Derfor er munterhed, humor, medmenneskelig respekt og tolerance også vigtige bestanddele i samværet på Faaborgegnens Efterskole.

Mod, kærlighed, tillid, håb og tålmodighed

Når vi på efterskolerne arbejder med unge mennesker og sammen leder efter svaret på spørgsmålet om meningen med livet, skal vi huske at stille de rigtige spørgsmål. Det kræver MOD at være den, der tør spørge anderledes. Det kræver KÆRLIGHED at være den, der virkelig ønsker at være sig selv ved at spørge anderledes. Det kræver TILLID at turde tro på, at der virkelig findes svar! Det kræver HÅB og TÅLMODIGHED at vente på svarene, som ikke altid kommer lige med det samme. Det er derfor vigtigt at lære eleverne – og selv huske på – at vi alle nogle gange, nærmest på trods, skal insistere på, at der findes en løsning – der findes svar.

På Faaborgegnens Efterskole tror vi på, at der i modet, kærligheden, tilliden, håbet og tålmodigheden findes en del af svaret. I længden er det nemlig ikke nok at blive til noget – vi skal også allesammen være nogen.

 

Hverdagens magi