Hverdagens magi

Faaborgegnens Efterskole er baseret på Grundtvig og Kolds skolesyn tilsat det 21. århundredes tanker og pædagogik. Læs mere om livet på FAAE
FAAE Glow

FÆLLES SKAB

Sammen om det meste

Et år på efterskole betyder også et ja til fællesskabet.
Fællesskab er en af Faaborgegnens Efterskoles stærke værdier, som alle – unge som voksne på skolen – er med til at skabe.
Vi er som mennesker spændt ud mellem individualitet og fællesskab, og begge dele hører med til det at være menneske.
Eksistens.
Meget kan bekymre, mange valg skal træffes, og der gives i det hele mange flere spørgsmål end svar. Derfor er det rart at vide, at vi ikke er alene, men heldigvis – sammen om det meste.

 

“Det er rart at være alene men –
det er bedst at ha’ en ven”  

 

 (Benny Andersen)

 

Glød og engagement

Vi vil gerne lade eleverne møde voksne, der videregiver glæde og giver dem en tro på, at det går an at leve og får dem til at tro på deres egne muligheder. At kunne finde eleverne, hvor de er for at lære dem at lære i en treenighed af fantasi, nysgerrighed og undren.

Det handler om glød, for kun ved at møde eleverne med glød og engagement kan vi give dem mulighed for at træde ind i et rum, der større end noget, de måske nogensinde har oplevet.

Humoren og latteren er en vigtig del af hverdagens magi på Faaborgegnens. Vi tror på vigtigheden af at kunne le og grine med hinanden, for livet på en efterskole også byder på tårer og smerte, men kan man le sammen, kan man også græde sammen.

Derfor er munterhed, humor, medmenneskelig respekt og tolerance også vigtige bestanddele i samværet på Faaborgegnens Efterskole.

Fællesskab

Hør nogle af vores elever fortælle om fællesskabet på efterskolen.

Mod, kærlighed, tillid, håb og tålmodighed

Når vi på efterskolerne arbejder med unge mennesker og sammen leder efter svaret på spørgsmålet om meningen med livet, skal vi huske at stille de rigtige spørgsmål. Det kræver MOD at være den, der tør spørge anderledes. Det kræver KÆRLIGHED at være den, der virkelig ønsker at være sig selv ved at spørge anderledes. Det kræver TILLID at turde tro på, at der virkelig findes svar! Det kræver HÅB og TÅLMODIGHED at vente på svarene, som ikke altid kommer lige med det samme. Det er derfor vigtigt at lære eleverne – og selv huske på – at vi alle nogle gange, nærmest på trods, skal insistere på, at der findes en løsning – der findes svar.

På Faaborgegnens Efterskole tror vi på, at der i modet, kærligheden, tilliden, håbet og tålmodigheden findes en del af svaret. I længden er det nemlig ikke nok at blive til noget – vi skal også alle sammen være nogen.