At sætte livsspor

To forældrepars oplevelser med Faaborgegnens Efterskole. Læs mere
FAAE Glow

Forældre

FAAE-elever mindes deres første efterskoledag med et hav af følelser og forventninger. De husker spænding og nervøsitet – for blot at nævne et par stykker. Én ting fra dagen husker de dog kun sjældent: forældrene. Men hvad siger de, de forældre som vinker farvel til deres afkom og kører hjem alene i bilen og de næste 10 måneder nok er med i kampen, men alligevel må finde sig i at stå på sidelinjen? Vi har spurgt et par stykker om deres oplevelser som forældre til en FAAE-elev.

Et indspark fra sidelinien

En skole, der sætter livsspor

I de smukke sydfynske omgivelser oplever du et miljø, der taler lige ind i hjertet af den, du er. Det gælder dig, som er ung og skal finde dit eget fodfæste. Det gælder dig som forælder, der skal lære at give slip. Du kan mærke, du er velkommen på FAAE. Stemningen mellem elever og lærere er god. Her er trygt at være.

Fra sidelinjen så vi vores dreng vokse 16 cm i højden og mindst lige så meget i det indre i løbet af sit skoleår på FAAE. Forandringerne var både på det sociale og det faglige område. Vi oplevede, hvordan alt skulle lykkes – og at alt kunne lykkes. For på FAAE kan vilje og muligheder tydeligvis forenes.

FAAE trak i en sådan grad, at vores søn sjældent var hjemme i weekenderne. Men det lidt, vi så til ham, gav en fantastisk oplevelse. Vi så en dreng, som fik modet til at tro på sig selv. Vi så ham folde sig ud som en ung mand med en glæde så stor, at den til tider overvældede familien.

I sommerferien, der fulgte, var han konstant på farten til gensynsarrangementer over hele landet. Herefter ventede gymnasiet, og vores søn var hurtigt i gang med igen at skabe nye venskaber. FAAE-vennerne er stadig med i baggrunden, og indimellem ses de til fester eller weekendarrangementer.

Men ikke alene vennerne står stærkt i mindet om efterskolen. FAAE er stedet, hvor alt kunne ske, og alt skete, i et fællesskab der slet ikke kan beskrives, men kun kan opleves indefra. Et sted, der har sat stærke spor, også i vores liv.

Vi er meget taknemmelige for, hvad FAAE har givet.

Bjarne og Laura Lundager Jensen

 

En skole med åbne arme

Skolens ånd bærer tydeligt præg af, at alle ansatte på FAAE er 100% engagerede i arbejdet med eleverne.

På FAAE udvikles hver enkelt elevs individualitet. Vi har oplevet det på nærmeste hold i flere omgange, for her i familien har tre ud af fire børn valgt et år på Faaborgegnens Efterskole.

Alle tre børn har været på efterskole i 10. klasse, fordi de ikke følte sig parate til at gå videre i uddannelsessystemet lige efter 9. Valget faldt på FAAE af to hovedårsager: Skolen har fortrinlige faciliteter og omgivelser, og så sætter den en ære i at få den enkelte elev til at fungere og have det godt.

Efterskoleopholdet har fyldt deres rygsække med dejlige oplevelser, gode kammerater og en tryg vished om, at der i Faaborg ligger en efterskole, der altid tager imod dem med åbne arme.

Helle og Ole Bendix