IT & Medie

Læs mere om linjen

IT & Medie

It & Medie

På It & Medie arbejdes med kommunikation på flere planer. Vi sigter mod en øget sammenhæng mellem de forskellige dele indenfor IT og medie og har som mål, at du tilegner dig forudsætninger for en personlig og faglig udvikling indenfor kommunikationsfagene.

Lynhurtigt netværk

På Faaborgegnens Efterskole har vi trådløst netværk med 250/250 Mbit bredbåndsforbindelse og velfungerende trådløst netværk over hele skolen.

Desuden udleveres en iPad til alle elever ved skolestart.

IT & Medie IT & Medie IT & Medie IT & Medie

Vidste du?

Vi har trådløst netværk over hele skolen
Vi har vores egen filmfestival; Frame
Vi har et nyt lydstudie
Vi benytter Apple iMac, Canon EOS og andet kreativt værktøj
Vi arbejder med Apples Swift Playground til programmering
At vi har et stort LEGOland med Mindstorm programmering
Vi har 3 engagerede og fagnørdede lærere
IT-Området Medieområdet Festival LEGO

IT-Området

At være networker på Faaborgegnens Efterskole er bl.a. at arbejde med kommunikation, web-design, grafisk design og multimedieproduktion.

IT er en naturlig del af skolens hverdag, og skolen har et veludstyret IT-værksted med Apple produkter. Fra skoleåret 2017-18 vil 3D design og print indgå i liniens arbejde.

Vi bruger bl.a. Swift Playground, LEGO og droner, når vi arbejder med programmering.

I skoleåret 2016-17 er programmering af elektronisk musik blevet en del af liniens arbejde.

Vi bruger Adobes og Apples professionelle programmer, når vi arbejder. Så hvis dit drømmejob er grafiker, webdesigner, art director eller lign. giver vi dig på IT-medielinien mulighed for at styrke chancerne for at realisere drømmen.

Medieområdet

Her stiller vi skarpt på film, fotografi, journalistik og radio. Du vil få mulighed for at gå i dybden med filmkunstens elementer: Lære noget om manuskriptskrivning, kameraføring, lys- og lydsætning, redigering og meget andet. Til dette formål har vi indenfor de seneste år etableret veludstyrede redigeringsrum med Final Cut Pro og et lydstudie, der giver dig mulighed for at klippe og på anden måde færdiggøre dine film.

Har du en fotograf i maven, kan du også dygtiggøre dig her, hvor du vil få lejlighed til at arbejde med portræt-, reportage- og dokumentarfotografiet. På skolen kan du finde et lokale med såvel professionel green screen som fotobaggrund.

Journalistik er endnu en del af liniefaget. Her vil du komme til at arbejde med de journalistiske genrer, få kendskab til det gode journalistiske håndværk, afprøve den opsøgende journalistik og få et indblik i journalistiske virkemidler, såsom sprog, lay-out mv.

For alle arbejdsopgaver på IT/MEDIE-linien gælder, at det vil være en veksling imellem teori og praksis. Du vil få et teoretisk kendskab til de forskellige enkeltdele og vil på den måde have mulighed for at gennemgå lærerige processer, der sætter dig i stand til at levere gode produkter såsom film, hjemmesider, aviser mv.

Festival

Som eksempel på et undervisningsforløb kan nævnes forberedelserne til den årlige filmfestival for fynske efterskoler. Her produceres film i forskellige discipliner, såsom animationsfilm, dokumentarfilm, fiktionsfilm osv. Vi kommer omkring hele filmproduktionens lange proces med manuskriptudvikling, optagelser, redigering osv. Som afslutning på forløbet vises de færdige film på FRAME Filmfestivalen, hvor vi konkurrerer med andre efterskoler om de prestigefyldte trofæer.

 

LEGO

Med skolens store LEGO Mindstorm udstyr kan du selv bygge og programmere robotter. Du vil uden tvivl opleve at blive så opslugt af aktiviteten, at du glemmer både tid og sted.

Arbejdet med LEGO Mindstorm vil gøre dig i stand til at lære at programmere på en kreativ og innovativ måde – foruden  at eksperimentere, designe, konstruere, problemløse, kommunikere og samarbejde.

Velkommen i FAAE LEGOland – en verden af programmering.