Kunst & Design

Læs mere om linjen

Kunst & Design

Kunst & Design

Da vi alle i vor tid er optaget af at udtrykke os individuelt og originalt, er kunst og design en fremragende måde at finde sig selv i en omskiftelig og foranderlig verden!

Kunst sætter spørgsmål, provokere og beriger. Det er uhåndgribeligt og kan være svært at sætte ord på. Men i kraft af, at det er et personligt udtryk selv at være den skabende, kan man igennem kunsten finde ind til sit eget sande jeg.

Skab og sæt aftryk

På liniefaget Kunst og Design får du mulighed for at udvikle lysten til at skabe og sætte aftryk. Du vil blive udfordret i de grundlæggende færdigheder der er inden for tekstil, kunst og design. Vi vil tage dig med ud i den skabende proces af farver, symboler og mønstre, hvor du får mulighed for at lege, sanse, forme og sætte spor.

 

Kunst & design Kunst & design Kunst & design

Vidste du?

AT vi har et godt og veludstyret faglokale
AT vi har skabt Danmarks eneste fugleskræmselsfestival
AT du kan tegne, sy, male, spraye, hamre, slå i ler, lave animation, lave skulpturer og designe møbler, hatte, smykker
AT vi samarbejder med Rye Studio School i England om kreativitet
AT vi deltager i kunstudstillinger med egne værker
AT linien har 3 engagerede og iderige lærere
Selvstændigt udtryk Fra ide til produkt Æstetik

Selvstændigt udtryk

I årets løb vil du opnå viden omkring forskellige områder, som vi finder vigtige og nødvendig for at kunne udvikle et selvstændigt udtryk. Du får også rig mulighed for at gå i dybden med netop det du brænder for, hvor vi vil vejlede og hjælpe dig efter vores bedste formåen.

En årsplan på liniefaget Kunst og Design er derfor aldrig ens, da vi lytter meget til dine ønsker. Men i det følgende vil vi skitsere nogle af de ting du helt sikkert vil blive undervist i.

 • Tilegnelse af grundlæggende færdigheder indenfor teknikker der har med syning, kunst og design at gøre
 • Kendskab til en kendt kunstner – og via dette kendskab at lave en parafrase (omformning) ud fra vedkommendes kunstværker
 • Grafik som et kunstnerisk udtryk
 • Designprocessen og kendskab til de forskellige grene af design
 • Brug af symaskine
 • Ture ud af huset, både til større byer, og i det smukke Horneland
 • Kontakt til lokale kunstnere

Fra ide til produkt

Endvidere har vi delt året op i forskellige perioder, hvor vi veksler mellem korte kurser, selvvalgte perioder og fælles projekter. Du vil opleve at:

 • Skulle arbejde alene og i grupper.
 • Blive stillet overfor åbne og lukkede opgaver.
 • Blive undervist og blive vejledt

Vi finder det vigtigt, at du som elev på Kunst og Design linien ikke bare laver et produkt, men at du lærer selve produktets vej fra idé til færdigt produkt, og at du der igennem finder ud af din egen måde at arbejde på.

Derfor starter størstedelen af de mere åbne og helt frie opgaver altid med, at du skal lave en beskrivelse af det du gerne vil lave i ord, billeder og skitser.

Æstetik

For at du kan finde den optimale tilfredsstillelse i de ting du laver, finder vi det endvidere meget vigtig at videregive teknikker for, hvordan man udstiller og opnår det bedste æstetiske udtryk. Derfor vil elevernes værker som oftest være at se på skolens område.

At arbejde med kunst og design og undersøge æstetiske produkter mener vi kan være en slags moderne ”Søren og Mette” – noget der er nødvendigt i dag. Men derudover – og det er absolut lige så vigtigt – er den sanselige tilgang til verden med til at sikre, at eleverne oplever:

 • At kende frem for blot at kende til
 • At berøre frem for blot at tage fat i
 • Og at mindes frem for blot at huske