Natur & Friluftsliv

Læs mere om linjen

Natur & Friluftsliv

Natur & Friluftsliv

Du får udfordringer, og du vil lære nye sider af dig selv at kende. Nøgleordet er: Oplevelser!

Oplevelser på vandet i kajak og under vandet, når vi snorkler. Oplevelser af frustration eller måske kamplyst, når du står foran en mudret skrænt og kompasnålen peger den vej. Oplevelser af at være meget lille og meget langt væk fra din varme seng, når vi er på vores ture. Oplevelser af at være uendelig stor når du klarede det alligevel. Oplevelser af hvad et temperaturfald på 50 C gør ved dig, når du løber ud af svedhytten, og ruller dig i sneen. Oplevelser af hvad fællesskabet kan bære.

Oplevelse, udfordring, forundring, FRILUFTSLIV!

Natur og fritidsliv Natur og fritidsliv Natur og fritidsliv aktiviteter på faae

Vidste du?

AT vi har nye kajakker
AT vi har en bouldervæg og en boulderhule
AT du vil få udfordringer og lære nye sider af dig selv at kende
AT skolen ligger i et naturskønt område med mange muligheder
AT skolens lejrskole er en adventuretur til Spanien
AT linien har 3 engagerede og friluftsuddannede lærere
Vintertur til Norge Kajak Lejrliv

Vintertur til Norge

En uge hver vinter vender vi næsen nordover. Du står på langrends ski udover de åbne vidder, over trægrænsen, i granskoven, ned ad stejle bakker med vind i håret. Du lærer at tænde bål under forhold hvor det virkelig varmer. Bygger snehuler som vi overnatter i, eller finder ly og læ under en stor gran i skoven. Du glædes ved din varme sovepose og dine kammeraters tilfredse grynten i deres. Oplever den stjerneklare nat i et vinterfjeld, hvor alle gadelys er slukket i miles omkreds. Og så bor du i 5-6 mands hytter hvor i selv laver mad, hygger jer med spil, -bræt og -guitar og tørre jeres tøj efter dagens oplevelser. På skituren oplever du nok den største progression i en færdighed på den korteste tid på Faae; at stå på langrend.

Kajak

Havkajak og kajakpolo. At sidde i en kajak er uden tvivl en af de store naturoplevelser. Enten det er at sidde på vandet og glide stille frem, alt i mens du kan nyde naturen omkring dig. Eller at ro i et landskab af vind og bølger hvor du bliver våd i ansigtet, træt i armene, men alligevel sidder med en boblende følelse af glæde i maven.

På Natur- og friluftslinien lærer du at ro skolens kajakker, at beherske forskellige redningsøvelser og bliver bekendt med sikkerhedsregler til søs. Du vil også komme på en længere tur gennem det pragtfulde sydfynske ø-hav, spille kajakpolo i polokajakker og lave grønlændervendinger. Læs gerne mere om vores sikkerhed vedr. sejlads i kajak, foruden “Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer”.

Lejrliv

En vigtig del af Natur- og Friluftsliv er turene. Turene er en rejse væk fra dagligdagens bekvemmeligheder, hvor du lærer hvordan du skal færdes og trives i den fynske vildmark! På turene gælder det om tre ting: At holde sig tør, varm og mæt, uanset om det er en varm sommernat i august, eller i en selvbygget bivuak i januar.

Det bedste ved turene er fællesskabet. Det fællesskab der opstår rundt om bålet, når du har slået lejr. Når du spiser din gourmetmiddag af fisk du selv har fanget, eller af anden du selv har plukket, og som du har lavet på bål, trangia eller i jordovn. Når du sidder og venter på at vandet koger, så du kan få en kop varm kakao, inden du skal ned i soveposen, og se hvor mange af himlens stjerne du kan nå at tælle inden øjnene glider i.